Hopp til innhold

Norges Musikkorps Forbund

I januar 2015 lanserte vi nye Musikkorps.no. Dette var en spennende og interessant case, og viste seg å bli en av de større Wordpress-installasjonene i Norge.

Utfordringen var i hovedsak å modernisere løsningen og uttrykket, samt sortere og organisere både innhold og struktur på en mer brukervennlig måte.

Basert på flere brukertester vi gjennomførte og egen research, gjorde vi drastiske endringer. Den største enkeltendringen var at vi fjernet alle regionssider og heller sorterte materiell ved bruk av filtre og søk. Dette gjør at siden oppleves mer brukervennlig, og at større arrangementer og events blir mer synlige for alle.

Norges Musikkorps Forbund er landets største frivillige kulturorganisasjon med ca 60.000 medlemmer fordelt på over 1.600 korps.

Del dette på

Kunde: Norges Musikkorps Forbund
Oppgave: Innholdsarbeid og brukeropplevelse, informasjonsarkitektur, webdesign og utvikling.

www.musikkorps.no

musikkorps musikkorps musikkorps musikkorps

NMF har over 1750 korps under vingene i Norge. Vi utviklet blant annet en “Finn korps”-modul hvor alle korpsene ble
presentert. Vi benyttet Google Maps API for presentasjon og manipulering av kartløsningen. Vi filtrerte korpsene på
region og type. Hvert korps hadde hvert sitt ”visittkort” som hvert var enkelt redigerbart i Wordpress CMS.

Geolokasjonene og innholdsdata for hvert korps ble flettet og vasket og importert inn i databasen. Geolokasjonene var blitt definert av enten plottet lengde- og breddegrad eller dersom plott ikke fantes sted, ble et automatisert geolokasjon forsøkt opprettet basert på adresseinformasjon. Via HTML5 Geolocation API kunne vi også vise brukeren korps rundt brukerens aktuelle sted.

Vi har stått for brukertesting, informasjonsarkitektur, innholdsstrategi, design, front-og back-end utvikling, prosjektledelse og opplæring.